top of page

Vlinder weekenden Eifel and Cochem

JUNI

Op aanvraag

JULI

Op aanvraag

AUGUSTUS

Op aanvraag

 

Dag 1 Eifel; Gillesbachtal en Urfttal nabij Nettersheim

Dag 2 Cochem; Valwig en Dortebachtal

Dag 3 Eifel; Lampertstal en Alendorfer Kalktriften nabij Adendorf

 

 

Op de eerste dag bezoeken we het Gillesbachtal en Urfttal, resp ten westen en ten noorden van Nettersheim. We zoeken naar Kalkgraslanddikkopje (juni), Groot Geaderd Witje (juni), Zuidelijke Luzernevlinder, Bleek Blauwtje (juli), Purperstreepparelmoervlinder, Steppeparelmoervlinder, Bos- en Zomererebia (juli), Tweekleurig Hooibeestje en Sleutelbloemvlinder (juni). Dwergblauwtje is algemeen in juni en Dambordjes vliegen goed in juli.

 

Op dag twee gaan we vroeg op pad en rijden naar Cochem aan de Mosel. Dit gebied net buiten de Eifel is dé plek voor Apollovlinder. Het is een sterk afnemende soort met de piek in juni maar de mogelijkheid bestaat dat we hem ook te zien krijgen op de juli trip. Verder staat deze regio bekend om de prachtige Tweekleurige Parelmoervlinders en Kleine Sleedoornpage. Koningspage, Dwergdikkopje, Wegedoornpage, Braamparelmoer- en Kleine Weerschijnvlinders bestaan ook tot de mogelijkheden.

 

Naast vlinders letten we hier ook op Smaragd- en Muurhagedis, de zeldzame Grijze Gors en naast de algemene Blauwvleugelsprinkhaan komt hier ook de Roodvleugelsprinkhaan voor. 

 

Dag drie staat in het teken van dikkopjes en parelmoervlinders. Bretons en Groot Spikkeldikkopje vliegen in juni en juli. Kalkgraslanddikkopjes in juni en Dwergdikkopjes in juli. Groot Geaderd Witje in juni en in beide maanden is Zuidelijke Luzernevlinder een mogelijkheid. Bleek Blauwtje is in dit gebied zeer goed mogelijk in juli en in juni gaan we op zoek naar het Tijmblauwtje. Purperstreep-, Braam-, Veld- (juni), Moeras- (juni) en Steppeparelmoervlinders is waar we naar op zoek gaan. Mits er tijd over is proberen we op een ander plekje in de buurt Veenbesparelmoervlinder.

De prijs voor de drie daagse tour is 460 Euro. Prijzen zijn incl overnachting in onze B&B, ontbijt en lunch. Dinner en (alcoholische) drankjes zijn niet inbegrepen. Vervoer met eigen auto. 

bottom of page