top of page

Vlinderweekenden Eifel

MEI

Op aanvraag

JUNI
Pinksterweekend

03-06 juni 2022

JUNI

Op aanvraag

De gebieden die we deze drie weekenden voornamelijk gaan bezoeken liggen binnen een uur rijden vanuit onze basis in Erkensruhr. Dit zijn het Gillesbachtal nabij Nettersheim, Lampertstal en de Kalendorfer Kalkriften, het Rohrvenn bij Roth bei Prüm en het befaamde Perlenbach- en Fuhrtsbachtal.

 

Van dag tot dag bekijken we welk gebied we gaan bezoeken. In het Pinksterweekend hebben we een dag langer om wellicht naar een specifieke soort (Paarse Parelmoervlinder en/of Bloemenblauwtje) of naar vogels te zoeken.

 

In mei gaan we op zoek naar Bretons Spikkeldikkopje, Aardbeivlinder, Kalkgraslanddikkopje, Groot Geaderd Witje, Zuidelijke Luzernevlinder, Blauwe Vuurvlinder, Moeras- en Veldparelmoervlinder, Voorjaarserebia en Sleutelbloemvlinder.

 

Bovenstaande soorten gaan we ook proberen te vinden in juni, maar daar komen de volgende soorten nog bij; Groot Spikkeldikkopje, Pruimenpage, Rode Vuurvlinder, Tijmblauwtje, Zilveren Maan, Purperstreep-, Braam-, Veenbes-, Ringoog-, Steppe- en Bosparelmoervlinder. Rotsvlinder en Tweekleurig Hooibeestje sluiten de rij.

De prijs voor de drie daagse tour is 460 Euro, de vierdaagse tour met Pinksteren is 595 Euro. Prijzen zijn incl overnachting in onze B&B, ontbijt en lunch. Dinner en (alcoholische) drankjes zijn niet inbegrepen. Vervoer met eigen auto. 

bottom of page