top of page
Butterflies09.jpg

Vlinderweekend in de Eifel en Cochem, Duitsland.

Schmetterlinge

Vanuit onze ‘bed and breakfast’

in het hart van het Nationaal Park Eifel, organiseren wij vlinder weekenden.

 

Voornamelijk gericht op specifieke soorten die niet of zeer zelden in Nederland worden waargenomen. De Eifel is al jaren in trek bij vlinder enthousiastelingen vanuit Nederland maar ook vanuit Duitsland zelf. Met drie tot vier deelnemers per weekend (vrijdag tot en met zondag) is er veel persoonlijke aandacht en is er tijd om te leren van en met elkaar mbt het determineren en fotograferen of filmen van dagvlinders. Tevens zal er elke avond een speciale lamp worden opgehangen om nachtvlinders aan te trekken. Gedurende warme juli en augustus nachten is het niet onwaarschijnlijk om meer dan 150 soorten per nacht te vangen. Overnachtingen zijn in onze eigen B&B, die beschikt over twee tweepersoonskamers.

 

Vervoer geschied per eigen auto, ontbijt en lunch pakket zijn inclusief. Avond eten ergens op lokatie (eigen kosten). Aanvang op de eerste dag (vrijdag) om ca 9 uur zodat we om tien uur kunnen starten. Er is de mogelijkheid om de donderdag avond er voor of de zondag nacht erna tegen gereduceerd tarief te overnachten (in overleg en mits beschikbaar). De volgende dagen beginnen we bij zonsopgang om de nog slapende vlinders te zoeken en fotograferen.

BOOK NOW:

Butterflies04.JPG
Birdtour01.JPG

Vogel tours and weekenden

Vogel Tour und Wochenende
Birdtour10.jpg

Er zijn geen specifieke data voor tours. Privé tours kunnen op aanvraag geboekt worden. Rode Wouwen zijn algemeen in de omgeving maar er zijn mogelijkheden tot het zien van Oehoe, Waterspreeuw, Grijze Gors, Zwarte en Middelste Bonte of zelfs Grijskopspecht.

In het vroege voorjaar en najaar vliegen er duizenden Kraanvogels over onze B&B.

E-mail

Höhe01.jpg

Schuilhut fotografie

Fotografieren aus der Höhe

Naast ons huis hebben we een schuilhut voor maximaal drie personen om vogels te fotograferen. Algemene soorten zijn Glanskop, Kool- en Pimpelmees, Boomklever, Roodborst, Merel en Vink en soms laten de Appel- en Goudvink zich fotograferen. Het bos rond het huis heeft ook zeker enkele interessante soorten als Groene en Zwarte Specht, Rode Wouw en Bosuil. 

 

Voor onze B&B gasten is er een speciaal tarief voor het gebruik van de schuilhut. Voor meer informatie stuur ons een E-mail

Ho%CC%88he14_edited.jpg
bottom of page